tiistai 14. huhtikuuta 2015

Mitäs me oikeastaan ollaankaan ehditty puuhailla?

Keväiset terveiset Ikikorvesta!

Ikikorpi on syksyn ja talven aikana kokenut monenmoista muutosta ja uudistusta.  Suurimpana muutoksena mainittakoon Johanin pitkäaikaisen haaveen toteutuminen; tämä arjenpieksemä
valmentajanrenttu sai vihdoinkin tahtonsa läpi ja vuokrattua raviradalta ratatallin käyttöönsä. Ikikorpeen kuuluu nyt siis myös kymmenpaikkainen ratatalli!
Johan siis pyrkii nykyään olemaan puolet viikosta Ikikorvessa ja puolet viikosta ratatallilla, kilpa-ajon ja kengityskeikkojensa ohessa tietysti. Ratatallia pyörittää Johanin poissa ollessa ravivalmentajakoulutuksen saanut Marie.  

mutkaton.net

Ratatallin hevoskatras koostuu niin suomenhevosista kuin lämminverisistäkin ikään tai sukupuoleen katsomatta. Ostimme omiin nimiimme muutaman lämminverisen ja muutama lämminverinen meillä on vain valmennuksessa.

Essi pyörittää Ikikorpea yhdessä tyttöjen kanssa ja arki suomenhevosten valtakunnassa on kutakuinkin entisellään!

Hevoskatras on kokenut omalta osaltaan myös jonkinlaista mullistusta. Muutamassa kodissa jo reissannut Iki-Vilunki lähti uuteen kotiin Losteriin, Petran hellään huomaan. Kasvatteja meiltä on vuodenvaihteessa -14/-15 syntynyt vain muutamia ja tarkoin harkittuihin koteihin.

mutkaton.net

Uusia tulokkaita löytyy muun muassa ratatallin puolella asustava, vanhemmalla hienolla yksipolvisella suvulla varustettu Paroni Parma, joka on menestynyt varsin kivasti jo kilparadoillakin. Oria treenaillaan hiljakseen ja kilpailutetaan säästeliäästi. Tavoitteena on rakentaa Orille rautainen peruskunto ja kestävyys, jonka jälkeen vasta aletaan panostamaan nopeuteen. Näiden suomenjunttien kanssa onneksi ei ole kiire mihinkään. Meillä saadaan kasvaa ja kehittyä rauhassa!

Paluumuuttajana mainittakoon tallin tulevaisuuden siitosori Iki-Usko joka on nuoresta iästään huolimatta jo erittäin hyvin tienannut suurkilpailuvoittaja (Kasvattajakruunu 2014 ja Pikkupelmann 2014!). Usko on myös ilmoitettu kantakirjaustilaisuuteen ja allekirjoittaneen päivät tietysti menevät uuden silmäterän puunaamiseen ja psyykkaamiseen! Usko on luonteeltaan paljolti samantapainen kun isänsä, tallin kantaori Ilon-Ajatus. Tasainen ja mutkaton tyyppi, jolta kuitenkin löytyy tarvittaessa räjähdysherkkääkin tempperamenttia. Usko on myös kilpailutilanteissa helposti kuumuva tyyppi, joka kääntyy yhtä helposti hyväksi kuin huonoksikin ominaisuudeksi. Kaikenkaikkiaan odotamme kuitenkin Orista kovaa menijää ja periyttäjää.

mutkaton.net

Kilpatammoista Adalmiina on siirtynyt ansaitulle eläkkeelle ja nauttii nyt oloneuvoksen hommista sekä käy satunnaisesti metsässä hölkkäilemässä opetettavien varsojen tukena ja turvana.  Tamman kilpakengät on riisuttu naulaan ja tärkeimmät voittoloimet laitettu kahvihuoneen sohvaa koristamaan.

Myös Ilon-Ajatus on jäämässä hiljakseen pois kilparadoilta, Herra on kuitenkin niin virtava että juoksee kyllä edelleen satunnaisesti kilpaa. Tosin lähinnä nappisarjoissa tai tynkälähtöjen täytteenä mielenvirkistyksen vuoksi.

Toinen siitosoreistamme, D. Alvariinsa on edelleen puolikuntoinen ja parantelee vanhaa jännevammaansa. Aika ja kuntoutus näyttää tuleeko orista enää juoksijaa tai edes seurahevosta. Toisina päivinä Allu tuntuu olevan paremmassa kunnossa kuin toisina ja todennäköisyys siihen, että tuo latvalaho rikkoo loputkin jalastaan tarhassa tai karsinassa möyhytessään, on yllättävänkin suuri. 


Arki siis pyörii edelleen suurimmaksi osaksi samoilla urillaan, vain hevoskatras on hieman muuttunut. Mihinkäs me nyt täältä meidän sekopäisten puhveleiden seasta kadottaisiin? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti