maanantai 5. marraskuuta 2012

Varustepostausta pukkaa.

Räntäsateista tiistaiaamua kaikille!

Toimistolla istuessa ja räntäsadetta katsellessa eksyy helposti nettikauppojen maailmaan. Tästä tulikin houkutus kirjoitella vähän varustepostausta...


Tarkoituksena nyt siis esitellä vähän meiltä löytyvää varusteistoa. Pääsääntöisesti kaikki hankitaan Ravivarusteesta.


Perusvarusteina meillä on käytössä koti- sekä hiittiajoon Speed Race-silasetti(1.), kuvasta poiketen pikalukkokiinnityksellä. Laadukasta nahkaa olevat silat ovat pitkäikäiset ja helpot käyttää. Kestävät ja varmat silat muunmuassa varsojen opetukseen.  Kilpailusiloina käytössä Speed Race-kilpasilasetti (2.) neopreenisellä silapatjalla. Pikalukolliset. Lisäksi löytyy kasa erivärisiä ja -materiaalisia rinteremmejä Y-mallisena(3.). Kotona useimmin käytössä paksu nahkainen versio, kun taas starteissa käytetään nailonista ohuempaa. Niin koti- kuin starttiajossakin käytössä Speed Race-päävehkeet mustana hopeisilla metalliosilla. Näihin sitten yhdistellään tarpeen mukaan sekkiä, erilaisia kuolaimia(yleisimpinä käytössä ravinivel, puoltajankuolain sekä crescendo). 



Suojina käytössä normaalia polvisuojaa eteen (1.), säärisuojaa taakse (2.) josta olemassa myös ns. "pidennetty malli" jossa ylimääräinen pidennysläppä suojan alaosassa, kumiputsit eteen tai taakse (3.) ja korvahuppua eri väreissä niin normaalina kuin vedettävänäkin versiona(4.). 

Loimet ovat suojien lisäksi tavara  mitä meiltä löytyy paljon ja mitä myöskin kuluu paljon. Varsat (ja muutamat aikuisetkin) repivät loimia, hinkkaavat niitä rikki ja tietysti tekevälle sattuukin välillä. Pääsääntöisesti  loimet ovat kaikki kaikkien käytössä, mutta poikkeuksiakin löytyy. Erikoistarpeita vaativat hevoset(mm. BOT-loimet) ovat saaneet omat erikoisloimensa ja niistä mainitaan hevosen sivuilla.  Osalta hevosista löytyy myös omia nimikoituja loimia, jotka usein ovat hoitajien tai osaomistajien/kasvattajien ostamia. 

Pääsääntöisesti käytössä loimia ovat mm. True Comfort - Fleeceloimi(1.) kuivatukseen, tämä on hyvä niin yksinään kuin toisen loimen allakin.   True Comfort-sadeloimi(2.) sadesäillä ulkoiluun, tähän saatavilla myös kaulakappale.  Kylmille säille Elpi Talviloimi Icy II (3.), 200g täytteellä ja vettä sekä likaahylkivällä päällikankaalla. Talliin, kuljetukseen ja starttimatkoille tarkoitettu Elpi Talliloimi(4.). Lisäksi käytössä kasa erlaisia fleecehuopia mm. talliloimen alle ja kuivatukseen. Huovat ovat käteviä myös starttimatkoilla pitämään hevosen lämpimänä lämmityksien ja startin välissä.



Ja kuinka paljon "pakkosaada kaikkimulle hetinyt tänne TAHDON !!"-juttuja löysinkään netti-ikkunashoppaillessani.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti